17|08|2015

Binnenbos opgeleverd

Vrijdag 24 juli was het zo ver: Binnenbos, hét nieuwe ontmoetingscentrum van Zeist-Oost is bijna klaar en de toekomstige huurders en bewoners kregen de sleutel. Projectleider Henry Blankestijn van woningcorporatie Seyster Veste liep samen met hen door de gehuurde ruimtes voor een laatste inspectie, waarna de sleuteloverdracht plaatsvond.

Sleuteloverdracht een feestelijk moment

Hoewel de huurcontracten al eerder zijn gesloten en de toekomstige huurders nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van Binnenbos was de sleuteloverdracht toch een bijzonder en feestelijk moment. Apotheker en toekomstige huurder Bart Kerkhof: “Binnenbos is met onder meer een wijkservicepunt straks dé ontmoetingsplek in de wijk.” Vanaf nu kunnen alle gebruikers zelf het gebouw in en uit en kan het verhuizen en inrichten beginnen. Er wordt al druk gekeken naar naambordjes, schoonmaakcontracten, inrichting, et cetera.

Ook voor projectleider Henry Blankestijn (woningcorporatie Seyster Veste) was de sleuteloverdracht een feestelijk moment. “Ik ben de afgelopen anderhalf jaar bijna dagelijks betrokken geweest bij de ontwikkeling van Binnenbos. Er waren – zeker in het begin – wat tegenslagen. Maar al met al is er in een korte tijd een heel mooi gebouw neergezet. Maar natuurlijk gaat het niet om ‘de stenen’, want Binnenbos moet echt het kloppend hart van de wijk worden.”

Het gaat natuurlijk niet om ‘de stenen’, want Binnenbos moet echt het kloppend hart van de wijk worden.

– HENRY BLANKESTIJN, WONINGCORPORATIE SEYSTER VESTE

Eerste huurders nemen intrek

In de zomervakantie nemen muziekschool Backstage en de cliënten van Abrona als eerste hun intrek. Ook de gymzalen zijn dan klaar voor gebruik. Daarna volgen de andere voorzieningen één voor één. In het najaar is Binnenbos compleet. Dan kun je er als bewoner terecht voor wijkinformatie, doktersadvies, muziekles, een kop koffie, een gezellig praatje, et cetera. Binnenbos als multifunctioneel centrum Naast de woningen die plek krijgen op de eerste en tweede verdieping is het Binnenbos straks dé ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners van Zeist-Oost.

Het gebouw biedt onderdak aan een wijkservicepunt, drie huisartsen, een apotheek, twee fysiotherapiepraktijken, logopedist, huidzorg, mensendieck, beautypraktijk en een muziekschool. Leerlingen van het Christelijk College Zeist kunnen er een vak leren, cliënten van Abrona werken er. De sportzalen zijn er voor de scholen en na schooltijd voor de wijk en verenigingen. In het eetcafé kun je straks terecht voor een hapje, drankje en gezelligheid.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-11-05T14:06:53+00:00
Ga naar de bovenkant