21|02|2018

Bezoek kleuters bouw Molenbeek

Metselen, beton en steigers, hoe kan je aan kleuters nou beter uitleggen wat het is dan door dit in het echt te laten zien? Dat vond juf Polman van basisschool de Morgenster uit Nunspeet ook. Op 21 februari mocht zij met haar kleuterklas op bouwbezoek bij het nieuwbouwproject Molenbeek.

Twee kinderen uit deze klas gaan in een woning in Molenbeek wonen. Zij wilden natuurlijk maar al te graag hun toekomstige huis aan klasgenootjes laten zien. ‘Normaal gesproken laten we nooit kinderen toe op een bouwterrein, maar hiervoor maken we graag een keer een uitzondering.’ aldus Karin Scholten van Lithos bouw & ontwikkeling.

De kinderen kregen een rondleiding en uitleg op de bouwplaats en ze mochten een aantal huizen van binnen bekijken. De projectleider, Jan van de Kamp, vertelde wat een architect doet en de kinderen konden delen van het bouwproces zien, zoals metselen en een woning die nog lang niet af is.

Uiteraard zijn de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de kinderen een mooi moment konden beleven, maar dat het wel veilig was. Alle 23 kinderen en de begeleiders kregen een echte bouwhelm op. De woningen die ze bezochten waren goed en veilig toegankelijk en er waren voldoende begeleiders bij om alle kinderen in de gaten te houden.

Wat een bijzondere ochtend! De juf had de kinderen goed voorbereid. Ze wisten al veel en waren erg nieuwsgierig. Eén meisje wist zelfs te vertellen dat je radiatoren met een ijzerzaag moet zagen. Volgens mij genieten ze. Ontzettend leuk al die mini-bouwvakkertjes in spe.

– KARIN SCHOLTEN, VERKOOPCOÖRDINATOR LITHOS

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2020-11-30T09:56:28+00:00
Ga naar de bovenkant