21|06|2017

10 HUURWONINGEN VOOR WSDN IN IDYLLE IN NIJKERK

Op woensdag 21 juni 2017 hebben Woningstichting Nijkerk (WSN) en Lithos bouw & ontwikkeling de overeenkomst getekend voor de realisatie van 10 huurwoningen in het project Idylle in de nieuwe woonwijk Doornsteeg in Nijkerk. Het gaat om 6 starterswoningen en 4 levensloopbestendige woningen met een badkamer en slaapmogelijkheid op de begane grond. 

De woningen zijn zeer energiezuinig en hebben een lage Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC van het project is gemiddeld 0). “Die starterswoningen zijn zó energiezuinig dat ze zelfs meer dan genoegenergie opwekken voor een heel gezin. Hierdoor heb je als huurder erg lage energiekosten”. Aldus Jaap van de Werfhorst, hoofd Nieuwbouw van WSN. In september worden de woningen te huur aangeboden op www.woningneteemvallei.nl. Woningzoekenden kunnen hier op het aanbod reageren.

Een mooie mix van duurzame woningen

Een gewild project

Lithos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie. “We zijn erg trots op dit project, omdat het ons samen met WSN gelukt is om een mooie mix van duurzame woningen te ontwikkelen. Hiermee leveren we op lokaal niveau een bijdrage aan de energietransitie van Nederland naar een CO2-arme energiehuishouding”. Aldus Gert van Uffelen, commercieel directeur bij Lithos. Het project Idylle is erg gewild vanwege de ideale ligging ten opzichte van uitvalswegen als de A28 en de nabijheid van het centrum van Nijkerk. Het groene buitengebied ligt binnen handbereik.

Energiezuinige woningen

In het project worden ook 23 energiezuinige koopwoningen gerealiseerd. Voor deze woningen is de verkoop ook inmiddels gestart en de animo is groot. Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar. Het project voldoet aan de Regeling Groenprojecten. Met de groenverklaring kan per woning een bedrag ‘groen gefinancierd’ worden. Dit biedt kopers de mogelijkheid om bij diverse banken extra rentekorting te krijgen op hun hypotheek.

ZOEKEN OP NIEUWBOUWAANBOD

ZOEKEN OP EXPERTISE

KUNNEN WE JOU HELPEN?

2018-10-25T09:29:13+00:00
Ga naar de bovenkant