Specialisme

Lithos bouw & ontwikkeling houdt zich bezig met ontwikkeling en bouw van woningen, scholen, zorginstellingen, bedrijven en winkels, maar legt zich ook nadrukkelijk toe op integrale gebiedsontwikkeling. We bieden onze opdrachtgevers oplossingen, zekerheid en maatwerk en onze meerwaarde ligt in het integraal toepassen van kennis, creativiteit en realistische, betrokken aanpak. Al onze projecten worden volgens de lean aanpak gerealiseerd. Dit betekent een soepeler en sneller proces, hogere marges voor alle partijen, verhoging van de kwaliteit én we kunnen meer voor onze klant betekenen.

Creatief én realistisch
We hebben een reputatie hoog te houden in de particuliere en sociale woningbouw, maar leveren ook turn-key bedrijfshuisvestingsprojecten. Bij de ontwikkeling en realisatie nemen wij graag het voortouw, desgewenst óók als investeerder.
Daarnaast staan we in de markt vooral bekend als een bedrijf met creatieve ideeën en oplossingen. Ideeën over verrassende verkavelingen, originele stedenbouwkundige invalshoeken en vernieuwende herbestemmingen. Een aanpak waarmee we betrokkenen stimuleren ‘over bestaande muurtjes heen te kijken’. Dit doen we echter altijd zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Veranderende regelgevingen, wooneisen en marktomstandigheden bouwen we inventief in het totaalplaatje in. Zo komen we kostenbewust en verantwoord tot de voor ieder project optimale prijs/kwaliteitverhouding, in open en constructieve dialoog met opdrachtgever en betrokkenen, zodat niemand tijdens het proces voor verrassingen komt te staan.

KLANT

KLANT AAN HET WOORD Jan van Barneveld – de Alliantie ‘Dat maatschappelijke is toch anders dan in de bouwwereld gebruikelijk is. Lithos snapt dat en kan die samenwerking met ons aan.’