Rotterdam, Newport Nesselande

De samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Newport Nesselande CV (Lithos bouw & ontwikkeling, AM en Van Omme & De Groot ) en Multi Vastgoed bij het project Newport Nesselande is onlangs beloond met de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2011

Met enerzijds de nabijheid van het Groene Hart en anderzijds de nabijheid van het centrum van Rotterdam en uitvalswegen, ligt Newport Nesselande uitermate gunstig. Door de aanleg van een drietal parken, de verdubbeling van de Zevenhuizerplas en de komst van vele voorzieningen, wordt Nesselande een hoogwaardig nieuw woon-, winkel- en verblijfsgebied met vrijetijdsvoorzieningen en watersportmogelijkheden.

 

Newport Nesselande combineert, door de ligging aan de Zevenhuizerplas, op een bijzondere manier wonen met winkelen en recreëren. Inspiratiebron voor het ontwerp waren leefmilieus in steden als Barcelona en Kopenhagen. Aan de plas verschijnen drie gebouwen, die zijn ontworpen door Joan Busquets (deelproject Barcelona), Meyer & Van Schooten (deelproject Miami) en 3x Nielsen (deelproject Kopenhagen ). In de periode tussen 2007 en 2011 is door de bouwcombinatie Newport Nesselande gerealiseerd, bestaande uit in totaal 464 woningen, 10.000 m² winkelruimte en een parkeergarage voor 635 auto’s gerealiseerd.

Opdrachtgever:
Winkelcentrum: Multi Vastgoed
Woningen: AM, van Omme & de Groot en Lithos bouw & ontwikkeling
Architect:
Joan Busquets, Meyer & Van Schooten, 3x Nielsen
Oplevering:
2009/2010