Basisschool Goverwelle, Gouda

Aan de Ouverturelaan in Gouda is door SMT/Lithos v.o.f. in opdracht van de gemeente Gouda een basisschool gebouwd. Naast het gebruikelijke speelterrein van een school is op het dak van de school een extra speelterrein gekomen in verband met de krappe ruimte rondom de school. Een optimale invulling van meervoudig ruimtegebruik.

De constructie van het gebouw bestaat uit een prefab betonskelet wat bestaat uit prefab kolommen, wanden en vloeren. Op deze wijze wordt er eenvoudig vrije indeelbaarheid gecreëerd. Dit maakt het gebouw multifunctioneel. Aan alle zijden van de school zijn overhangende erkers die een afwisseling geven aan de structuur van het gebouw. De grote hoeveelheid glas in het ontwerp en in het bijzonder in de erkers geeft een nadrukkelijke vorm van transparantie. Door verschillend materiaalgebruik van onder meer metselwerk, trespa en aluminium heeft de school een kleurrijk beeld gekregen.
Kortom een combinatie van efficiënt, strategisch en functioneel bouwen met een duidelijk oog voor esthetica.

Opdrachtgever: Gemeente Gouda
Architect:  Dhr. F.H. van Driel, Gemeente Gouda
Oplevering: 2005