Praktijkschool Pro, Nijmegen

Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed hebben gezamenlijk de Praktijkschool Pro in Nijmegen gerealiseerd.

Het project
De Stichting Praktijkonderwijs regio Nijmegen is een instelling voor voortgezet onderwijs. De  school is afgestemd op een maximaal aantal van 265 leerlingen. Naast praktijkruimtes die levensecht leren mogelijk maken, heeft de school theorielokalen, een gymzaal en een fitnessruimte. Ook de staf en de bestuurder van de stichting hebben daar hun werkruimtes. Het schoolgebouw is geschikt voor modern en eigentijds praktijkonderwijs.

Praktijkonderwijs is regulier voortgezet onderwijs voor jongeren met leerproblemen. Zij bereiken de beste resultaten door in de praktijk zoveel mogelijk levensecht te leren en zo vaardigheden op te doen. Dat leren door doen, gebeurt de gehele schoolloopbaan. Vanaf de vierde klas vooral tijdens stages bij bedrijven. Doel van het praktijkonderwijs is leerlingen te begeleiden naar een werkloopbaan.

Ook tijdens de bouw van de nieuwe school hebben de leerlingen stage gelopen bij Lithos. Zo hebben ze letterlijk meegebouwd aan hun eigen school.

In totaal omvat de nieuwbouw 6.000 m2 bvo. De oplevering vond plaats in augustus 2015.

Opdrachtgever: Pro College
Oplevering: 2015
Grootte:  6000 m2