Hart van Vathorst, Amersfoort

Kernboodschap Hart van Vathorst
Twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum onder een dak met als doel elkaar te versterken; dat is Hart van Vathorst. Een fijne plek waar Leven, Groeien, Geloven en Ontmoeten centraal staan. Dit alles gebouwd op een christelijk fundament. De partijen die in Hart van Vathorst gehuisvest zijn, zijn Kindercentrum Bzzzonder, Accolade Zorg,  Stichting Sprank en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Vathorst. Door de cliënten van Accolade en Sprank worden in Hart van Vathorst onder andere een horecavoorziening en een cadeauwinkel gerund. Tevens zijn in het pand gevestigd: Tandheelkundig Centrum Vathorst, Kapsalon Geknipt voor jou!!!, schoonheidssalon Clinic Pure en Verloskundigen Aandelaak.

Uniek concept
Wat Hart van Vathorst uniek maakt is de manier waarop de inclusieve samenleving vorm krijgt. Gezonde mensen, zieke mensen, mensen met een beperking, ouderen, (jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en kerken in Hart van Vathorst. Het gaat daarmee (veel) verder dan een samenwerking tussen verschillende partijen en zorginstellingen. Het gaat om het volledig participeren in de samenleving en onderdeel zijn van buurt en wijk.

Verbondenheid door samenwerking
Er wordt multifunctioneel gebruik gemaakt van elkaars ruimten. Zo kan de kerkzaal doordeweeks dienst doen als theater, de beweegruimte wordt ingezet voor zowel dagbesteding als voor dansles en van de keuken kan iedereen gebruik maken. Ook op andere manieren wordt samengewerkt: van een appeltje schillen voor een peuter tot een verhaal voorlezen aan iemand die bedlegerig is. Samen het leven vieren, elkaar helpen met dagelijkse zorg en leren van elkaar.

Op deze wijze is Hart van Vathorst niet alleen een veilig huis voor de bewoners, maar tevens onderdeel van de buurt en van de wijk om zo de sociale samenhang in Vathorst te versterken en de verbondenheid te verdiepen. Het is daarmee een plek voor omwonenden en wijkgenoten; een plek waar iedereen van harte welkom is! Binnenlopen is altijd mogelijk, in de ruime hal is een terras waar je even kunt uitblazen. Een stiltecentrum vormt een oase van rust in alle drukte.