Verkoop nieuwbouwproject op voormalig Neerlandia-terrein start 17 november

Op donderdag 17 november gaan de eerste woningen van het nieuwbouwproject Neerlandia in Hoograven (Utrecht) in verkoop. De locatie is beter bekend als het bedrijfsterrein van de voormalige draadnagelfabriek Neerlandia die er tot begin jaren zeventig was gevestigd. De laatste decennia is het terrein in gebruik geweest door Prozee Recycling. Als eerste komen 13 tuin- en 6 plantsoenwoningen in verkoop, met prijzen vanaf € 280.000,= v.o.n. Neerlandia is een project van het Amersfoortse bedrijf Lithos bouw & ontwikkeling.

In totaal komen er op het terrein 80 woningen en 50 appartementen te staan. Pieter van Fulpen, projectontwikkelaar van Lithos bouw & ontwikkeling, heeft hoge verwachtingen van het project. “De eengezinswoningen hebben allemaal een mooie, grote tuin en een eigen parkeerplaats. Het zijn woningen met drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder, voor vanafprijzen ruim onder de drie ton. Het terrein ligt op fietsafstand van het centrum, nabij het water en dicht bij de uitvalswegen.” Neerlandia behoort tot het rijke industriële erfgoed van de stad Utrecht. Het pand dateert uit 1915. Een deel van de voormalige opstallen blijft overeind staan. De vroegere bedrijfshal is door de architect ingenieus geïntegreerd in het project. In het plan komt een horecavoorziening met een groot en zonnig terras aan het water. Scheidend wethouder Harrie Bosch, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, is gelukkig met de nieuwe bestemming. “De gemeente zoekt al 35 jaar naar een nieuwe invulling. We zijn blij dat die er nu is en dat de historie van het gebied deels gehandhaafd blijft.” De verkoop start op donderdag 17 november van 16.00-19.00 uur aan de Verlengde Hoogravenseweg 71 in Utrecht. Meer informatie is te vinden op utrechtneerlandia.nl.

Lithos bouw & ontwikkeling
Lithos bouw & ontwikkeling is een landelijk opererende onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en bouw van woningen, kantoren, scholen, zorginstellingen en bedrijfshuisvesting. Daarnaast legt zij zich nadrukkelijk toe op integrale gebiedsontwikkeling. Zij biedt haar opdrachtgevers oplossingen, zekerheid en maatwerk en de meerwaarde ligt in het integraal toepassen van kennis, creativiteit en realistische, betrokken aanpak.