Start bouw 11 woningen Wonen aan de Houtwal in Ede

Amersfoort, 22 november 2011 – Op 16 november is het startsein gegeven van de eerste 11 Singel- en Plantsoenwoningen van het project Wonen aan de Houtwal in Ede. Wethouder S. van de Pol van de gemeente Ede verrichtte hiervoor, samen met de toekomstige bewoners, de officiële handeling. De bewoners hebben symbolisch met piketpaaltjes hun voordeur gemarkeerd en de wethouder verrichtte met een graafmachine het eerste grondverzet. In opdracht van Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort en Bemog in Kernhem Ede ontwikkeling BV realiseert Schutte deze woningen.

De woningen
Het project omvat in totaal vijftien woningen, waarvan elf Singel- en Plantsoenwoningen en vier Houtwalwoningen. De woningen liggen alle midden in Ede (Kernhem) en midden in de natuur. Het verschil tussen de Singel- en de Plantsoenwoning is de grootte. De Plantsoenwoningen hebben een breedte van 5.70 meter. Dit is 0.60 meter breder dan de Singelwoningen. Bij de hoekwoningen van de Plantsoenwoningen horen garages, de tussenwoningen worden gerealiseerd met een ruime berging in de achtertuin die te bereiken is vanuit een achterpad. De woning beschikt over drie slaapkamers en een ruime badkamer en een zolderetage waar gemakkelijk een vierde slaapkamer gerealiseerd kan worden.

De Houtwalwoning is een ruime twee-onder-een-kapwoning waar een breed scala aan opties het mogelijk maakt de woning te vormen naar elke leefsituatie. Zo kan men zelf de plek van de berging kiezen, maar ook een garage of diverse uitbouwen zijn mogelijk. De verkoopprijs van deze woning is vanaf € 292.500,- v.o.n.

Stand van zaken
De verkoop van het project verloopt zeer voorspoedig. Op dit moment zijn nog slechts twee woningen te koop. De makelaars Domicilie Makelaars Ede (0318) 693502/ede@domicilie.nl en Verhage Van Grootheest Makelaardij  (0318) 619145/info@verhage.nl verzorgen de verkoop. Voor meer informatie: www.wonenaandehoutwal.nl.