Raadhuisplein in Waddinxveen

artist-Raadhuisplein-WaddinLithos heeft samen met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed het initiatief genomen om voor de locatie Raadhuisplein een krachtig plan te maken. Het centrum wordt ontwikkeld aan het Raadhuisplein, schuin tegenover het gemeentehuis. Het Raadhuisplein heeft ondertussen een upgrading gekregen en het behoudt zijn functie in de vorm van het bieden van voldoende parkeerplaatsen. Hierdoor worden cliënten in staat gesteld het pand gemakkelijk te bereiken.
Het is de bedoeling dat zich op de begane grond maatschappelijke dienstverleners gaan vestigen met een ruimte van 1.000 m2. We denken hierbij aan huisartsen, fysiotherapeuten, gehoorspecialisten, tandartsen, apothekers en dergelijke. Er zullen in het complex dus alleen zorggerelateerde huurders worden gevestigd. Eventueel zal aan de Kerkweg Oost de huidige detailhandel à 300 m2 terugkomen.

Met deze ontwikkeling heeft de gemeente samen met Lithos voor ogen het gebied rondom het gemeentehuis een kwaliteitsimpuls te geven. Het streven is het gehele complex medio 2015 op te leveren.
Inmiddels is voor dit te ontwikkelen gebouw een Notitie van Uitgangspunten en Randvoorwaarden afgegeven door de gemeente Waddinxveen. Dit houdt in dat het gebouw ook de status van Centrum voor Gezondheid zal krijgen. Voor ons betekent dit dat wij verder kunnen met de ontwikkel- en realisatieplannen voor het gebouw. Daarbij is gekozen voor het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer uit Goirle (zie ook www.bedauxdebrouwer.nl).

De fase is nu bereikt dat er gesprekken tot stand kunnen komen met geïnteresseerden die overwegen zich in dit nieuwe complex te gaan huisvesten. Mogelijk heeft u ook interesse?

Neem dan contact op met Ellen Zeij. Ellen is namens Lithos betrokken bij de activiteiten van de bouw van dit gezondheidscentrum. Haar telefoonnummer is 06 40 358133. Zij is ook per mail bereikbaar op het volgende adres: ellenzeij@zeij.nl.