Prijsuitreiking winnende naam nieuwbouwproject De Lier

Amersfoort, 3 oktober 2013 – José Lagerwerf is de gelukkige winnares van de wedstrijd voor het bedenken van de winnende naam van het nieuwbouwproject in De Lier. De winnende naam is Hof van Vreeburgh, met een link naar de locatie van het toekomstige plan en naar een stukje geschiedenis in de Oude Lierpolder. De woningen worden gerealiseerd in de tuin (hof) waar vroeger boerderij Vreeburgh stond.

Hans Jung, projectontwikkelaar bij Lithos bouw & ontwikkeling, reikte op 1 oktober de prijs uit aan José. Zij ontving een prachtige IPad mini. Bouwer en projectontwikkelaar Lithos is erg blij met de gekozen naam en zal deze in alle toekomstige communicatie uitingen gaan gebruiken. ‘Er waren echt heel veel inzendingen, aldus Hans Jung, en het was daarom moeilijk om een goede keuze te maken. Maar deze naam voelt helemaal goed en past perfect bij het plan.’

Het project
Het jongste nieuwbouwplan in De Lier bestaat voornamelijk uit rijwoningen en appartementen in drie lagen, aangevuld met enkele twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen. Er is aansluiting gezocht bij de kleinschaligheid van de omgeving. Het is de bedoeling dat het een woonbuurtje wordt met de sfeer van een tuindorp.

Het plan is op 13 mei jl. gepresenteerd aan de raadscommissies EFO en Ruimte. In 2013 doorlopen Lithos bouw & ontwikkeling en de gemeente samen een traject om een nieuw bestemmingsplan tot stand te laten komen en worden verkoop- en realisatie-activiteiten voor het woningbouwplan voorbereid. Binnenkort komt meer informatie over de woningen beschikbaar en worden de prijzen bekend gemaakt. Belangstellenden kunnen zich nu al inschrijven via de projectwebsite www.woneninliermolen.nl.