Oplevering eerste huurwoning in De Laak 2A in Vathorst

Amersfoort, 27 september 2012 – Afgelopen woensdagmiddag, 26 september jl., was het dan zover, de allereerste huurwoning in het project De Laak 2A in Vathorst is opgeleverd.  Jacqueline de Jong, adjunct-directeur van de Alliantie Amersfoort, overhandigde samen met Gert van Uffelen, directeur van Lithos bouw & ontwikkeling de eerste sleutel aan de mevrouw Dolap. Mevrouw Dolap: “De woning is netjes opgeleverd, ik ben heel tevreden. Het is een mooie locatie zo vlakbij het winkelcentrum van Vathorst. Ik ga hier met heel veel plezier wonen!

De bouw van het project is in november 2011 van start gegaan en na slechts drie maanden bouwtijd werd in februari van dit jaar het hoogste punt gevierd. En nu is dus de oplevering van de eerste woning een feit, met nul opleverpunten.

De Jong geeft aan trots te zijn op het gerealiseerde resultaat, dat mede door de constructieve samenwerking met Lithos tot stand is gekomen. Het project is een echt kwaliteitsproject, dat zich niet alleen uit in de aansprekende architectuur van het gebouw, maar ook in de hoogwaardige en duurzame inrichting van het openbaar gebied.”

Project
Het project omvat 60 eengezinswoningen en negen driekamerappartementen in de sociale huursector. De woningen hebben een gevarieerd en gekleurd gevelaanzicht, twee of drie verdiepingen en een veelal zonnig gelegen achtertuin. Neem voor meer informatie over de verhuur contact op met 033-4765335. Naast huurwoningen worden ook koopwoningen gebouwd, zoals het project Kade3826 (www.kade3826.nl). Er zijn nog enkele appartementen tussen de € 135.000,- en € 177.000,- v.o.n. te koop.

Architectuur
Het ontwerp van de woningen is van Kokon Architectuur & Stedenbouw. De architecten zeggen het volgende over het ontwerp: ” De woningen zijn voorzien van puntdaken met een kleine dakoverstek. Om te zorgen voor variatie zijn er stenen in vier verschillende kleuren gebruikt. Elke rijwoning heeft een bepaalde kleur en daardoor zijn eigen signatuur. Dit komt terug in de raamopeningen, accenten op de gevel, deurtype enzovoort. Om het concept van de grachtenpanden in Vathorst te versterken, zijn bij de entrees van de woningen verhogingen aangebracht in de vorm van twee treden (met uitzondering van de woningen aan de oostzijde). Voor het contrast is er ook een ’speciale’ woning toegepast met een moderne minimalistische architectuur, bestaande uit een bijzondere aluminium gevel en bijzondere raamindelingen met kaders. De woning is in het geheel toegevoegd als een verrassend element tussen de ’grachtenpanden’. Op de scherpe hoek in het plan zijn appartementen gesitueerd. Het penthouse op de bovenste verdieping heeft een eigen uitstraling”.