Muziekschool Backstage tekent contract voor Binnenbos

Eerste officiële huurder voor toekomstig ontmoetingscentrum Zeist-Oost

Muziekschool Backstage tekende eind oktober als eerste organisatie het huurcontract met woningcorporatie Seyster Veste. Dit gebeurde tijdens een informele bijeenkomst op de bouwlocatie van Binnenbos in Zeist. Ook zetten Gert van Uffelen (Zenzo Maatschappelijk Vastgoed) en directeur Rob Wassenberg (Seyster Veste) hun handtekening onder de koopovereenkomst van de multifunctionele ruimten op de begane grond van dit toekomstige ontmoetingscentrum Zeist-Oost. Volgens planning is Binnenbos in de zomer 2015 klaar voor gebruik. 

Binnenbos levendige spil in Zeist-Oost

Binnenbos is straks dé ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners van Zeist-Oost. Het gebouw biedt onderdak aan een wijkservicepunt, drie huisartsen, een apotheek, twee fysiotherapiepraktijken, Mensendieck en een muziekschool. Leerlingen van het Christelijk College Zeist kunnen er een vak leren, basisschoolleerlingen kunnen gymmen in de sportzalen onder het gebouw. Het gezellige eetcafé nodigt uit voor een lekkere cappuccino, bier en bitterballen, een hapje eten en gezelligheid. Alle wijkbewoners vinden er zaalruimte voor hun hobby’s en activiteiten. In de woningen op de 1e en 2e etage van Binnenbos krijgen 42 cliënten van Abrona hun thuis. Zenzo Maatschappelijk Vastgoed wordt eigenaar van de ruimten op de begane grond. Lithos bouw & ontwikkeling bouwt Binnenbos.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. (WOM Kerckebosch B.V.) op.

_DSC6697 _DSC6700