Lithos verkoopt nieuwbouw winkelcentrum Ridderhof aan Hoogvliet

Amersfoort, 1 november 2011 – Het Amersfoortse bedrijf Lithos bouw & ontwikkeling en Hoogvliet beheer uit Hazerwoude-Rijndijk. hebben een overeenkomst gesloten aangaande de verkoop van de nieuwe zuidkop van het winkelcentrum Ridderhof in Alphen a/d Rijn. Lithos bouw & ontwikkeling realiseert het winkelcentrum.

Het project

Het winkelcentrum Ridderhof gaat uit van het toevoegen van extra winkelgebied, waarbij de samenhang van de winkels en uitstraling naar de omgeving versterkt worden.

Het bouwplan vormt tevens een duidelijke entree voor het winkelcentrum. De herontwikkeling bestaat uit verschillende fases. Als eerste is de “Zuidkop” aangepakt. Het gehele plan gaat uit van ca. 4.500 m² bruto vloeroppervlakte (bvo) in twee bouwlagen.

In het centrum zijn winkels gerealiseerd voor landelijke ketens zoals Schoenenreus, Aldi, Hoogvliet, Zeeman, Wibra en FCC Fastfood. De look en feel van het oorspronkelijk op één hoog gelegen centrum is volledig gewijzigd door de toevoeging van winkeloppervlakte op de begane grond en de realisatie van een kwalitatief hoogstaand openbaar plein. De uitstraling van de uitbreiding is fris en eigentijds, er is gekozen voor een lichte kleurstelling met veel glas op de begane grond en de entreezone.

Hoogvliet koos vorig jaar november voor de aanhuur van 1.600 m2 winkelruimte en besloot uiteindelijk, gezien de strategische positie, voor verwerving van de totale nieuwbouw.

De partijen

Hoogvliet Beheer is een zelfstandige vennootschap binnen het Hoogvliet-concern. Naast optimalisatie van de positie van Hoogvliet Supermarkten richt Hoogvliet Beheer zich op acquisitie van nieuwe vestigingspunten, ontwikkeling van vastgoedprojecten en exploitatie van een vastgoedportefeuille met supermarkten, winkels, woningen en parkeergarages.

Lithos bouw & ontwikkeling is een landelijk opererende onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en bouw van woningen, kantoren, scholen, zorginstellingen en bedrijfshuisvesting. Daarnaast legt zij zich nadrukkelijk toe op integrale gebiedsontwikkeling.