Lithos tweede plaats Best Presterende Bouwers 2015 in Nederland

Amersfoort, 13 januari 2016 – Lithos bouw & ontwikkeling heeft de tweede plaats behaald als Best Presterende Bouwer 2015 in Nederland in de categorie meer dan 50 beoordelingen met een score van 8,0. Daarnaast is Lithos voor de derde maal op rij uitgeroepen tot de best presterende bouwer in de provincie Utrecht in deze categorie. Een prestatie om ongelooflijk trots op te zijn!

Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) meet klanttevredenheid voor haar meer dan 100 deelnemers en publiceert de resultaten op www.bouwprestaties.nl. Hiervoor verstuurt zij enquêtes naar de kopers van nieuwbouwwoningen. Ieder jaar maakt SKB de beste presterende bouwers bekend in twee categorieën: meer dan 50 beoordelingen en tien tot 50 beoordelingen.

De klant is en blijft belangrijk blijkt uit de cijfers
Edwin Groot, directeur SKB: “Wij merken dat de markt gelukkig weer iets aantrekt. Afgelopen jaar hebben wij meer vragenlijsten verstuurd naar kopers van opgeleverde nieuwbouwwoningen dan in 2014. Door ieder jaar de best presterende bouwer in het zonnetje te zetten willen wij de bouw er bewust van maken dat klanttevredenheid belangrijk is; ook als je het druk hebt, is en blijft de klant koning. Om dat zo te houden is het belangrijk om binnen de bouwbedrijven structureel en continu de vinger aan de pols te houden. En natuurlijk in te grijpen als je signaleert dat klanten minder tevreden zijn. Je bouwt tenslotte hun paleisje, en dat moet goed zijn!”

Over SKB
De bouw van een droomhuis is een flinke opgave die de meeste mensen maar één keer in hun leven meemaken. Wij geloven in openheid en transparantie om zo consumenten te helpen een goede bouwer voor hun bouwproject te vinden. Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en voeren voor onze deelnemers onafhankelijke klanttevredenheidsonderzoeken uit onder kopers van nieuwbouwwoningen. De resultaten hiervan publiceren we op www.bouwprestaties.nl.

Naast deze uitgebreide klanttevredenheidsonderzoeken hebben we in 2014 de website www.bouwnu.nl gelanceerd. Hier kunnen consumenten aannemers zoeken, vinden en vergelijken op basis van uitgebreide bedrijfsgegevens van aannemers en de reviews van andere klanten. Het gaat hier om alle bouw- en verbouwwerkzaamheden aan woningen, dus niet alleen om nieuwbouw. Ook deze website is volledig onafhankelijk en daardoor een goede tool voor consumenten om een aannemer te vinden die gespecialiseerd is in de werkzaamheden die zij willen laten uitvoeren. Voor aannemers is Bouwnu een gratis tool om zichzelf te profileren op internet en meer klanten te werven.