Lithos sponsort nieuwe bus Pro College Nijmegen

Vanmorgen heeft Fonds Werving Zuid Nederland (FWZN) met genoegen Pro College Nijmegen de sleutels van de nieuwe bus overhandigd.

Pro College Nijmegen kreeg de mogelijkheid om gratis te beschikken over een eigen bestel/personenbus met behulp van Fonds Werving Zuid Nederland. Deze organisatie zet zich in om non-profit organisaties met behulp van donateurs aan een transportmiddel te helpen. De financiering van deze auto vond plaats via advertentieteksten van bedrijven die op de auto worden aangebracht. Lithos als bouwer van het Pro College hoefde niet lang na te denken om hieraan haar medewerking te verlenen.

Pro College Nijmegen gaat de bus gebruiken voor het vervoer van de leerlingen tijdens groepstages of externe opdrachten, de uitvoering van opdrachten van derden voor onder andere groenonderhoud, het verzorgen van catering, schoonmaakwerkzaamheden en het maken van houten (tuin) meubilair, voor het aanvullen van materialen voor alle praktijklessen en voor kampen en uitstapjes.

Onderstaand de foto van de bus, waar Pro College de komende vier jaar met veel plezier gebruik van zal maken.

Foto voertuig Pro College Nijmegen_01
Stichting Pro College leert jongeren hoe ze zelfstandig moeten leven en werken. Ze begeleiden ze naar werk, zodat ze een bestaan kunnen opbouwen in onze samenleving. Ze koppelen theorie aan praktische vakken, zoals koken, schilderen, tuinieren en bouwkunde. Zo ontwikkelen leerlingen alle competenties die ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen werken en wonen. In het schooljaar waarin de leerling achttien jaar wordt, eindigt het praktijkonderwijs. Ze zoeken dan samen met de leerling een geschikte werkplek.