Lithos realiseert in Doornsteeg (Nijkerk) 30 tot 35 woningen

Amersfoort, 6 januari 2016 – De Amersfoortse bouwer Lithos bouw & ontwikkeling zal in Doornsteeg in Nijkerk 30 tot 35 woningen realiseren. De contracten hiervoor zijn met de gemeente in december 2015 ondertekend. Wethouder Wonen Wim van Veelen van de gemeente Nijkerk en commercieel directeur van Lithos Gert van Uffelen zetten hiertoe hun handtekening onder de exploitatieovereenkomst.

Doornsteeg: groen, duurzaam en kindvriendelijk
De woonwijk Doornsteeg is een prachtige, landschappelijke wijk die centraal in Nijkerk ligt. Het wordt een kindvriendelijke en duurzame wijk met diverse woonmilieus. Doornsteeg zal zich bovendien opvallend van andere nieuwbouwwijken onderscheiden door een hoge kwaliteit.
De woningen die Lithos zal realiseren, zijn voornamelijk rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen. Een gedeelte van het woningbouwprogramma zal worden aangeboden als sociale huur- of koopwoningen. De planning is dat de verkoop van deze woningen start in het derde of vierde kwartaal van 2016.

Belangstelling?
Doornsteeg zal ‘organisch’ ontstaan. Huidige en toekomstige bewoners, omwonenden, ontwikkelaars en ondernemers bouwen gezamenlijk de wijk. Aanstaande bewoners kunnen dus invloed uitoefenen op hun eigen woonomgeving. Kijk ook op de website www.woonstek-doornsteeg.nl voor meer informatie.

Lithos bouw & ontwikkeling
Lithos ontwikkelt en bouwt in de regio Amersfoort. Lithos is bekend om z’n creatieve ideeën en oplossingen, verrassende verkavelingen en originele stedenbouwkundige invalshoeken. Dat vakmanschap en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan blijkt wel uit het feit dat Lithos negen keer het Keurmerk Klantgericht Bouwen heeft ontvangen en in 2015 voor de tweede maal op rij uitgeroepen is tot best presterende bouwer van de provincie Utrecht.

Ondertekening exploitatieovereenkomst Doornsteeg

Wim van Veelen (links) en Gert van Uffelen (rechts) plaatsen hun handtekening onder de exploitatieovereenkomst.