Lithos onderzoekt woonbelangen

Wat vindt u belangrijk aan uw woning? Wij vroegen ons af wat onze klanten nu echt belangrijk vinden aan hun woning, waar zij op letten bij het zoeken van een huis en wat zij, wanneer zij een woning hebben gevonden, nog steeds belangrijk vinden.

Lithos bouw & ontwikkeling heeft, in samenwerking met Nieuwbouw Nederland, dit onderzoek uitgevoerd onder totaal 441 respondenten. Hierin is een scheiding aangebracht tussen respondenten die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning en staan ingeschreven bij Nieuwbouw Nederland en tussen respondenten die ongeveer drie jaar geleden een nieuwbouwwoning bij Lithos hebben gekocht.

Uit het onderzoek komt naar voren dat beide groepen ruimtelijkheid, gebruiksgemak en het energieverbruik belangrijke aandachtspunten vinden. Opvallend is dat beide groepen flexibiliteit van de woning, de mogelijkheid tot uitbreiden en herinrichten, het minst belangrijk vinden. Gehoorde redenen zijn: ‘dan verhuis ik wel’ of ‘ik weet toch wel hoe mijn huishoudsamenstelling eruit ziet.’  

Verder is het opvallend dat zoekers de onderhoudbaarheid en het comfort belangrijker vinden dan de respondenten die al een woning hebben gevonden.