Lithos bouw & ontwikkeling ontvangt opdracht ontwikkeling en nieuwbouw 21 appartementen Elst

Amersfoort, 6 oktober 2014 – Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort is, na selectie door Vivare onder vier partijen, als beste uit de bus gekomen voor de ontwikkeling en realisatie van 21 appartementen in Elst. Lithos is erg blij met deze opdracht en ziet veel kansen om hier een mooi plan te maken voor Vivare en haar toekomstige bewoners.

Het project
Het project omvat de sloop van acht eenlaagse seniorenwoningen aan de Mozartstraat in Elst en de ontwikkeling en realisatie van 21 levensloopgeschikte sociale huurappartementen. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Vivare. Levensloopgeschikte appartementen zijn bedoeld voor iedereen, in elke fase van de levensloop; van jong tot oud. Gezinnen met jonge kinderen kunnen profiteren van drempelloze appartementen, maar ook minder validen of ouderen kunnen gebruik maken van deze appartementen. Onbeperkte toegankelijkheid en ergonomie staat hierbij centraal. Een levensloopgeschikt appartement stelt mensen in staat tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen, maar ook de maatschappelijke integratie van mensen met een beperking is hiermee gediend: denk alleen al aan bezoekbaarheid van woningen voor mensen met een handicap.

Ketenintegratie met aan de basis een goede samenwerking door en voor mensen is de insteek voor het realiseren van dit project. Lithos omarmt ketenintegratie al geruime tijd en realiseert haar projecten hierdoor efficiënt. Het vraagt om een zorgvuldige samenwerking tussen de ketenpartners om uiteindelijk een maximale prijs-/kwaliteitverhouding met een hoge klantwaardering tot gevolg te hebben. Door de principes van ketenintegratie goed toe te passen, wordt betere service en een mooier eindproduct geleverd, in minder tijd en tegen lagere kosten. Zo wordt er optimaal geïnvesteerd in de wijk én in de mensen.