Lithos bouw en ontwikkeling is wederom Best Presterende Bouwer in provincie Utrecht

De Best Presterende Bouwer op Bouwprestaties.nl uit de provincie Utrecht is Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort met een 7,8. Voor de tweede keer reikt Stichting Klantgericht Bouwen deze titel uit aan de bouwonderneming met de hoogste Totale Score zoals vermeld op Bouwprestaties.nl. Vorige jaar won Lithos bouw en ontwikkeling ook in deze provincie, toen met een Totale Score van 7,7.

Adriaan van Erk uit Bergambacht en Bouwbedrijf van de Kolk-Garderen zijn landelijk de Best Presterende Bouwer van 2014 op Bouwprestaties.nl. In de categorie boven de vijftig beoordelingen staat Adriaan van Erk bovenaan met een gemiddelde score van 7,9. Bouwbedrijf van de Kolk-Garderen wint in de categorie tot vijftig beoordeling met een 8,4.

De cijfers op Bouwprestaties.nl geven prestaties van bouwondernemingen weer. Dit zijn de gemiddelde scores uit een uitgebreide enquête aan kopers van nieuwbouwwoningen. Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) meet al ruim tien jaar de prestaties van bouwondernemingen en sinds 2,5 jaar staan de cijfers online. Door het transparant maken van deze prestaties wil SKB de kwaliteit van dienstverlening richting kopers verbeteren. Deelnemende ondernemingen krijgen de uitkomst van de gehele enquête in een gedetailleerde managementrapportage.

Dit zijn de best beoordeelde bouwondernemingen uit de provincie Utrecht;

1. Lithos bouw en ontwikkeling – 7,8bouwprestaties
2. MBB – 7,3
3. RIZ Bouw – 7,0
4. Trebbe West – 6,9
5. BAM Woningbouw BV Utrecht – 6,8

De SKB Best Presterende Bouwer en bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op de score van 31 december 2014. Afgelopen jaar zijn er weer duizenden enquêtes ingevuld, kopers gaven een beoordeling aan bijna 200 bouwondernemingen. De Totale Score is een berekening met weging over de laatste acht kwartalen. SKB heeft gekozen voor een splitsing bij vijftig beoordelingen. Bouwondernemingen met minimaal tien beoordelingen tellen mee.

Zoetermeer, 14 januari 2015

Meer informatie staat ook op www.bouwprestaties.nl