Informatieavond bouw nieuwbouwproject De Kwekerij in Leersum

Op 9 oktober 2013 van 18.30 tot 20.00 uur organiseren Woningbouwvereniging Amerongen en Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort een informatieavond voor belangstellenden inzake het nieuwbouwproject De Kwekerij in Leersum. Locatie is: Restaurant Darthuizen, Rijksstraatweg 317a in Leersum. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden de plannen voor de woningen op deze locatie bekijken en vragen aan de projectbetrokkenen stellen inzake de gang van zaken tijdens de bouwwerkzaamheden.

Het project
Lithos bouw & ontwikkeling realiseert in opdracht van Woningbouwvereniging Amerongen drie ruime (huur)eengezinswoningen en vier beneden/boven (koop)woningen. Nieuwbouwplan De Kwekerij in Leersum is gelegen op de hoek van de Rijksstraatweg en de Koningin Wilhelminalaan. Met dit nieuwbouwproject telt Leersum straks een mooi, nieuw aanbod huur- en koopwoningen. Zo ontstaat een gemixte wijk voor doelgroepen met een verschillend budget.

De huurwoningen                                  
Drie eengezinswoningen worden in de huur aangeboden door Woningbouwvereniging Amerongen. De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van ongeveer 107 vierkante meter en hebben een zonnige tuin op het westen met hierin een berging. Op de begane grond van de woning treft men de ruime woonkamer en open keuken met openslaande deuren naar de achtertuin. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer voorzien van een douchehoek en wastafel. Via een vaste trap bereikt men de ruime zolder die de mogelijkheid biedt voor het creëren van nog een slaapkamer.

De koopwoningen
De vier beneden/bovenwoningen worden te koop aangeboden door Woningbouwvereniging Amerongen. De benedenwoning biedt een ruime woonkamer en open keuken, twee slaapkamers, een badkamer voorzien van douchehoek en wastafel, een separaat toilet en een berging. De bovenwoningen bieden op de eerste verdieping een woonkamer met open keuken en op de tweede verdieping vindt men drie slaapkamers en een badkamer voorzien van een wastafel en douchehoek. De verkoopprijzen van de beneden/bovenwoningen zijn nog niet vastgesteld. 

Planning
Binnenkort start Lithos bouw & ontwikkeling met de eerste werkzaamheden. Na het plaatsen van de hekken en de grondwerkzaamheden wordt begonnen met het aanleggen van de fundering en de bouw van de casco’s van de woningen. De oplevering van de woningen zal omstreeks mei 2014 plaatsvinden.