Hoogste punt bereikt bouw sociale huurappartementen Mozartstraat in Elst

Amersfoort, 9 december 2015 – Na slechts vier maanden bouwtijd, is vandaag, woensdag 9 december 2015, aan de Mozartstraat (Elst) de vlag gehesen: het hoogste punt van de bouw van de 21 levensloopgeschikte sociale huurappartementen werd bereikt. Om dit te vieren werden alle bouwplaatsmedewerkers getrakteerd op een winterbuffet. Naar verwachting nemen rond april 2016 de nieuwe bewoners hun intrek.

Het project Mozartstraat
De nieuwe levensloopgeschikte appartementen liggen aan de rand van Elst, direct tegenover zorgcentrum Tertzio. Bakers Architecten uit Utrecht ontwierp in opdracht van woningcorporatie Vivare het gebouw. Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort voert de bouw als ‘turn key project’ uit. Het ontwerp met deels twee en deels drie verdiepingen hoog en veel strak metselwerk oogstte veel lof van de welstandscommissie.

Levensloopgeschikt en maatschappelijke integratie
De appartementen zijn geschikt voor jonge én oudere mensen voor wie onbeperkte toegankelijkheid en ergonomie belangrijk is. Een levensloopgeschikt appartement stelt mensen in staat tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen. Ook bevordert het de maatschappelijke integratie van mensen met een beperking. Denk alleen al aan bezoekbaarheid van woningen voor mensen met een handicap.

Verhuur van de appartementen via www.entree.nu
Vivare biedt de appartementen eind december/begin januari aan via een advertentie op www.entree.nu. De appartementen worden passend toegewezen op verzamelinkomen. Wilt u meer weten over deze nieuwe regelgeving die geldt vanaf 1 januari a.s.? Kijk dan op www.entree.nu. Voor meer informatie over het project, kunt u ook onze site bezoeken: www.vivare.nl (woning huren/nieuwbouwwoning huren).

1311_140703_hofjetest image-4814341