Hoogste punt 22 woningen De Hoef in Hoogerheide

Hoogste punt De Hoef in HoogerheideAmersfoort, 31 januari 2013 – de vorst en kou gooiden even roet in het eten, maar nu is het dan zo ver… na slechts drie maanden bouwtijd, is op 30 januari 2013 het hoogste punt bereikt van de bouw van de 22 woningen De Hoef in Hoogerheide. De kappen van de daken zijn geplaatst en de vlag werd symbolisch in de top gehesen. Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort realiseert deze woningen in zeer goede samenwerking met de gemeente Woensdrecht en Stadlander.

De Hoef in Hoogerheide
De 22 woningen maken deel uit van de tweede fase van het project de Hoef en bestaan uit acht twee-onder-een-kapwoningen type Amber (koop) en 14 grondgebonden nultreden huurwoningen. Zodra de huurwoningen beschikbaar zijn, worden ze geadverteerd via de website  www.zuidwestwonen.nl.

De twee-onder-een-kapwoning (Amber) is zeer royaal en biedt diverse indelings-/uitbreidingsmogelijkheden, een hoog afwerkingsniveau en heeft een verkoopprijs vanaf € 278.000,- v.o.n.
Naast dit type zijn er in het totale plan ook nog vrijstaande woningen te koop vanaf € 415.000,- v.o.n. en ruime vrije kavels te koop met een verkoopprijs vanaf € 253,= per m2 (incl. btw).

Voortgang bouw
Na het noodzakelijke grondwerk is Lithos bouw & ontwikkeling gestart met de boorwerkzaamheden, is de fundering gestort, zijn de begane grondvloeren gelegd en zijn de kalkzandsteen muren opgebouwd. De contouren van het plan werden toen al goed zichtbaar. Met het plaatsen van de kappen is dus op 30  januari 2013 het hoogste punt bereikt en iedere week worden er kappen van ongeveer vier tot zes woningen geplaatst, afhankelijk van de weersomstandigheden. Op dit moment is bij twaalf woningen ook het metselwerk tot de eerste verdieping al gereed. De oplevering van de woningen staat gepland voor mei 2013.

Stand van zaken verkoop
De verkoop van het project bevindt zich in handen van Van Opstal Grosveld makelaars uit Bergen op Zoom. Meer informatie is te vinden op www.dehoefwonen.nl.