Hartelijk welkom voor nieuwe bewoners Mozartstraat in Elst

Amersfoort, 13 juli 2016 – In april 2016 konden de nieuwe bewoners hun intrek nemen in de sociale huurappartementen aan de Mozartstraat in Elst. Op maandag 11 juli heetten Vivare, de gemeente Overbetuwe en Lithos hen officieel hartelijk welkom. Dit was meteen een goede gelegenheid voor de bewoners om kennis te maken met elkaar en de buurt.

Ingebruikname
Bijna alle nieuwe bewoners zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe appartement. De parkeerplaatsen zijn gereed en het achterterrein wordt vanaf september ingericht en aangelegd door de gemeente Overbetuwe. Vivare heeft er sinds jaren weer een mooi nieuwbouwproject bij.
Graag wilde Vivare het officieel welkom een symbolisch tintje geven. Dit deden ze door het aanbieden van een cheque voor het plaatsen van een speeltoestel in het openbare groen achter het appartementengebouw. Hier komt ook een voetpad als verbindingsweg tussen de Mozartstraat en de St. Maartenstraat. Wethouder Van Baal van de gemeente Overbetuwe en Jeroen van den Molengraaf, gebiedsmanager van Vivare, hielden een kort welkomstwoord en openden samen met de bewoners de ‘housewarming’.

Het project
De levensloopgeschikte appartementen zijn bedoeld voor iedereen, in elke fase van de levensloop; van jong tot oud. Er zit dan ook een gevarieerde groep bewoners. De nieuwe levensloopgeschikte appartementen liggen direct tegenover zorgcentrum Tertzio. Het ontwerp was in handen van Jan Bakers Architecten uit Utrecht in opdracht van Vivare. Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort heeft de bouw uitgevoerd als ‘Design en Build project’. Het ontwerp met deels twee en deels drie verdiepingen hoog en veel strak metselwerk oogstte veel lof van de welstandscommissie. Kortom: een mooi project bij het Centrum van Elst.