GP Adrie van der Poel

Op 20 januari 2013 vindt de Grote Prijs Adrie van der Poel plaats. Dit is een veldritwedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd in de Nederlandse gemeente Hoogerheide. Dit als eerbetoon aan de in Hoogerheide geboren wielrenner Adrianus van der Poel.

Adrianus Aloysius Jacobus (Adrie) van der Poel (Hoogerheide, 17 juni 1959) is een Nederlandse voormalig beroepswielrenner in de jaren 1981-2000. Hij viel vooral op door zijn intensieve training, hetgeen meerdere malen tot overtraindheid leidde. Van der Poel bouwde een imposante carrière op met zes klassiekeroverwinningen, twee Touretappes en het wereldkampioenschap veldrijden in 1996. Hij grossierde daarnaast in ereplaatsen in belangrijke wedstrijden (onder andere tweede bij het wereldkampioenschap op de weg in 1983 en maar liefst vijf tweede plaatsen bij de wereldkampioenschappen veldrijden). Hij begon zijn carrière op de weg, en viel al in zijn eerste seizoen bij de beroepsrenners op met tweede plaatsen in Parijs-Nice en de Waalse Pijl. Gaandeweg zijn carrière ging hij ook veldrijden om het hele jaar in competitie te kunnen blijven. Al rap bleek hij op die discipline bij de wereldtop te horen en de laatste jaren van zijn carrière hield hij zich nog vrijwel uitsluitend met het veldrijden bezig.

Lithos bouw & ontwikkeling is al jaren een trouwe sponsor van deze unieke veldritwedstrijd en ook dit jaar zijn we weer van de partij! Als je gaat kijken langs het parcours, let dan op onze opvallende spandoeken van ons project De Hoef!