Gemeente en Lithos tekenen intentieovereenkomst

Woonwijk Overmeer-Zuid een stap dichterbij

Amersfoort/Wijdemeren – Op dinsdag 15 oktober 2013 tekenden wethouder Jaap van Waveren namens de gemeente Wijdemeren en Henk Poldermans namens Lithos bouw & ontwikkeling een intentieovereenkomst  voor de ontwikkeling en realisatie van circa 180 woningen in Overmeer-Zuid, ten zuiden van Nederhorst den Berg.
Onderdeel van de plannen is de realisatie van circa 60 huurwoningen door de woningcorporaties de Alliantie en Het Gooi en Omstreken. De intentieovereenkomst moet binnen 3 maanden leiden tot een ontwikkelovereenkomst. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen de eerste woningen in de loop van het volgende jaar worden gebouwd. In het gebied worden tevens vrije kavels voor zelfbouw aangeboden.

Belangrijke mijlpaal
Wethouder Van Waveren: ‘Het ondertekenen van deze intentieovereenkomst is een belangrijke mijlpaal in een langdurig ontwikkelproces in een periode waarin het moeilijk is een gebiedsontwikkeling tot stand te brengen. In de huidige tijd is het bijzonder dat zo voorspoedig met een ontwikkelaar/bouwer overeenstemming kon worden bereikt zonder nadelige financiële effecten voor de gemeente.’ In het gebied is in 2011/2012 het nieuwe sportcomplex Meerzicht en kinderopvang Kidswereld gerealiseerd. De eerste fase woningbouw omvat circa 60 woningen variërend van rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, vrije kavels tot appartementen. Een deel van de woningen wordt ontwikkeld als seniorenwoning.