De nieuwbouwmarkt trekt aan: nieuw plan Kernhem West

De nieuwbouwmarkt trekt aan en dat merken we ook in de wijk Kernhem in Ede. Tussen de N224, de Doesburgerdijk en de A30 leek het de afgelopen jaren erg rustig rond de bouw van woningen. Dat gaat veranderen, dit jaar is er weer een duidelijk stijgende lijn te zien in de verkoopcijfers en dus ook de bouw van de woningen in de wijk.  

Kernhem groeit
We zien niet alleen een verandering in cijfers, maar ook zichtbare veranderingen in de wijk Kernhem. In 2015 zijn ongeveer 40 nieuwe woningen gerealiseerd. Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van ongeveer 30 woningen. Naast de bouw van woningen zijn ook nieuwe straten en groen aangelegd. Het nieuwe winkelcentrum Parkweide en buurtcentrum Het Kernhuis zijn alweer ruim een half jaar in gebruik door de bewoners van Kernhem, Veldhuizen en de rest van Ede. Prachtige voorzieningen op loop- en fietsafstand voor inwoners uit de wijk.

In Hemerhout (het gebied in de hoek tegen Kernhem A en de N224) is een groot deel van de woningen al verkocht. Begin 2016 worden hier de eerste huizen gebouwd. Lithos is reeds langere tijd actief in Hemerhout en de tweede fase van het project Hemerhout is in het najaar van 2015 in verkoop gegaan (www.hemerhout.nl). Deze tweede fase omvat 18 Stadswoningen en 13 Laanwoningen. Uit de eerste fase zijn nog slechts enkele woningen beschikbaar.

Nieuw plan Kernhem West
Een groot deel van Kernhem (het westelijk deel) is nog onbebouwd. Jaren geleden is hiervoor een plan gemaakt. Dit plan sluit niet meer helemaal aan op de behoeften van de consument en soms zelfs niet meer op de eisen die worden gesteld vanuit wet- en regelgeving. Tijd voor verandering. Op dit moment bespreken de Kernhem-ontwikkelaars, waaronder Lithos bouw & ontwikkeling, en de gemeente Ede hoe ze tot een nieuw (actueel) plan kunnen komen. Een plan dat beter aansluit bij de vraag van de consument, maar waarin ook vastgehouden wordt aan de woonkwaliteit van Kernhem.