Comenius College opgeleverd

Amersfoort, 20 november 2014 – Begin 2015 opent het Comenius College in Capelle aan den IJssel een splinternieuwe onderwijslocatie voor beroepsonderwijs en mavo. Op 17 november 2014, vond de oplevering plaats, twee weken eerder dan gepland. Een prestatie waar  zowel Lithos bouw & ontwikkeling als de opdrachtgever het Comenius College zeer tevreden mee zijn.
Als cadeau werd een fotocollage geprint op hout overhandigd; deze collage brengt het gehele bouwproces mooi in beeld.

Duurzaam en flexibel
De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen voor vmbo en mavo/havo van in totaal ca. 10.000 m2 bruto vloeroppervlak. In het installatie-ontwerp staat duurzaamheid en flexibiliteit van de technische installaties centraal, uiteraard passend binnen het budget van de school. Bij de flexibiliteit van het ontwerp gaat het met name om een eenvoudige aansluiting op de toekomstige nieuwbouw van het Comenius Lyceum en een eenvoudige uitwisseling van ruimten.

Lithos bouw & ontwikkeling realiseert het project via haar deelneming Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, alwaar alle maatschappelijke vastgoedprojecten vanuit Lithos bouw & ontwikkeling in zijn ondergebracht.