Cofely versterkt positie datacentrum markt met vierde opeenvolgend contract Interxion

Bunnik, 21 december 2011- Aan Cofely is opnieuw een vervolgcontract toevertrouwd voor de bouw van nieuw datacenter van Interxion in Amsterdam. Hiermee beschikt Interxion over 29 hightech datacenters in 11 Europese landen.

In navolging van eerdere overeenkomsten die Cofely in 2008, 2009 en2010 inde wacht sleepte wordt ze wederom beloond voor de bouw van een datacenter in één fase. Het datacentrum wordt uitgerust met bewezen state-of-the-art technologie om een maximale betrouwbaarheid, schaalbaarheid en kostenbeheersing te waarborgen. Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort verzorgt de bouwkundige werkzaamheden voor dit project. De oplevering vindt eind 2012 plaats.

Forse uitbreiding capaciteit
Interxion levert zeer hoge capaciteiten in haar datacenters, zodat klanten er de nieuwste servers met een hoge configuratiecapaciteit kunnen laten draaien.
“We zijn zeer trots dat Interxion voor de realisatie van een nieuw datacenter opnieuw met Cofely in zee is gegaan. Cofely heeft in de afgelopen jaren aangetoond een deskundige en betrouwbare partner te zijn die, naast een gegarandeerde beschikbaarheid, in staat is innovatieve en energie-efficiënte oplossingen te bieden via een dedicated team”, vertelt Hans van Happen, lid van het Executive Team van Cofely Nederland.

Internationale staat van dienst
Cofely heeft een lange staat van dienst in het ontwerp, de bouw en het beheer van datacenters. In Nederland levert Cofely haar bijdrage aan ongeveer86.000 m²datacenterruimtes. In Europa bouwt en beheert Cofely ruim 260.000 m² datacenter-faciliteiten voor vooraanstaande nationale en internationale bedrijven

***

Lithos bouw & ontwikkeling
Lithos bouw & ontwikkeling is een landelijk opererende onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en bouw van woningen, kantoren, scholen, zorginstellingen en bedrijfshuisvesting. Daarnaast legt zij zich nadrukkelijk toe op integrale gebiedsontwikkeling.

Interxion
Interxion is een toonaangevende aanbieder van netwerkonafhankelijke datacenterdiensten in Europa en biedt vanuit 28 datacenters in 11 Europese landen diensten aan enterprises en klanten in sectoren zoals financial services, digital media, online gaming en social media, system integrators en Internet Service Providers. Interxion’s energie-efficiënte data centrers, die op basis van een uniform ontwerp zijn gebouwd, bieden klanten een hoogwaardige beveiliging en 24/7 beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Voor meer informatie: www.interxion.com.

COFELY, onderdeel van GDF SUEZ
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF SUEZ Energy Services – één van de zes business units van GDF SUEZ – dat 76.000 medewerkers telt en een omzet van 13,5 miljard euro realiseert in 2010. In 2010 telde Cofely in Nederland circa 7.000 medewerkers en behaalde een omzet van ruim 1 miljard in 2010.

GDF SUEZ is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 220.000 mensen in dienst en behaalde in 2010 een omzet van 84,5 miljard euro.