Buitengewoon Zorgzaam wordt Hart van Vathorst

Amersfoort, 7 maart 2016 – Er zijn ongelooflijk veel reacties ontvangen op de wedstrijd voor de naam van het gebouw van het project Buitgewoon Zorgzaam in Vathorst. Na intensief overleg is de definitieve keuze gemaakt voor de naam Hart van Vathorst. De gelukkige prijswinnaars hebben op 1 maart, tijdens de oplevering van het gebouw, een cheque ontvangen om heerlijk met hun gezin te genieten van een diner bij Hey Pannenkoek.
Er is gekozen voor deze naam omdat Hart van Vathorst een centrale plek in de wijk zal innemen. Een kloppend hart voor de bewoners én voor elkaar. Daarnaast is het hart het symbool van liefde. Liefde voor een ander, omzien naar elkaar. Buitengewoon Zorgzaam wordt de pay-off.

hartvanvathorstOplevering
Er is met man en macht gewerkt om Hart van Vathorst op 1 maart op te leveren. Want dit was de dag dat de officiële sleuteloverdracht plaatsvond aan de partijen die zich vestigen in Hart van Vathorst.

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed heeft het project ontwikkeld, waarbij Lithos bouw & ontwikkeling verantwoordelijk was voor het uitvoerende bouwproces. Woningcorporatie de Alliantie heeft het gebouw afgenomen van bouwer Lithos, om het vervolgens te verhuren aan de samenwerkende (zorg)partijen. De GKV is eigenaar van de kerk.
Nu volgt de periode van schoonmaken en inrichten en dan komt het moment dat de bewoners echt hun nieuwe plek gaan betrekken en het Kindercentrum en de kerk open gaan. Dit vindt rond eind maart plaats. De officiële opening zal in de herfst van 2016 plaatsvinden. Zo hebben de bewoners voldoende tijd om zich goed te settelen en te wennen aan hun nieuwe thuissituatie.

Uniek concept
Wat Hart van Vathorst uniek maakt is de manier waarop de inclusieve samenleving vorm krijgt. Gezonde mensen, zieke mensen, mensen met een beperking, ouderen, (jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en kerken in Hart van Vathorst. Het gaat daarmee (veel) verder dan een samenwerking tussen verschillende partijen en zorginstellingen. Het gaat om het volledig participeren in de samenleving en onderdeel zijn van buurt en wijk. Een fijne plek waar Leven, Groeien, Geloven en Ontmoeten centraal staan. Dit alles gebouwd op een christelijk fundament.

_DSC3915

Partijen Hart van Vathorst
De partijen die in Hart van Vathorst gehuisvest zijn, zijn Kindercentrum Bzzzonder, Accolade Zorg, Stichting Sprank en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Vathorst.
Door de cliënten van Accolade en Sprank worden in Hart van Vathorst onder andere een horecavoorziening en een cadeauwinkel gerund.
Tevens zijn in het pand gevestigd: Tandheelkundig Centrum Vathorst, Kapsalon Geknipt voor jou!!!, schoonheidssalon Clinic Pure en Verloskundigen Aandelaak. Naast deze partijen is ook een pedicure, nagelstyliste, voetreflextherapeut en een voedingscoach gevestigd in Hart van Vathorst.