Bijeenkomst Lean Bouwen

Begin maart vond de planningssessie Lean Bouwen voor ons project de 69 huurwoningen De Laak 2 in Vathorst.

Lithos bouw & ontwikkeling wil van dit project de uitvoering van de afbouwwerkzaamheden op een nieuwe manier organiseren en realiseren met behulp van Lean Bouwen. Deze aanpak stelt klantwaarde, duurzame samenwerking en efficiency centraal. Voor alle bouwpartners hebben wij één gemeenschappelijk doel gesteld:

Realiseren van een optimaal resultaat middels een op elkaar afgestemd proces.

Tijdens de planningsbijeenkomst hebben alle betrokken partners hun werkzaamheden ingepland op grote planningsvellen. Per dag gaf iedereen aan waar hij wat aan het doen was. Het resultaat was dat eind van de dag de gehele bouwplanning gereed was. Alle betrokken waren zeer tevreden over het resultaat. Uiteindelijk bleek dat de planning toch nog drie weken sneller kon dan van te voren gedacht.

De Lean aanpak is voor Lithos een cruciale beleidsbeslissing. We zullen als team dit project beter aanpakken waardoor het proces soepeler en sneller verloopt. Onderaannemers krijgen de kans om zich te bewijzen op hun kwaliteit en samenwerkingsvaardigheden en kunnen vaste partners worden. Hierdoor kunnen we gezamenlijk kwalitatief beter bouwen en kunnen we meer voor onze klant betekenen!