Bezoek Mulock Houwer aan Buitengewoon Zorgzaam

Tijdens de Matchbeurs hebben Lithos/Zenzo en Lomans samen een match gemaakt met de Mulock Houwer-school in Amersfoort. Deze school biedt leerlingen met gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen de veiligheid en structuur die deze kids zo nodig hebben. Mulock Houwer heeft haar werkgebied in Amersfoort en omgeving en bestaat uit een zestal scholen die betrekkelijk autonoom werken en er zijn aparte scholen voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen/jongeren en scholen voor leerlingen die psychiatrische problemen hebben.

Een aantal kids van deze school wilde graag een keer op een bouwplaats een kijkje nemen en hier zelf de handen uit de mouwen steken. Aan deze wens wilden we graag voldoen!

Op 24 april was het dan zover. Wij keken uit naar het bezoek van deze leerlingen. Zo’n kleine twintig leerlingen en drie leerkrachten gingen na een uitgebreide rondleiding om en door het gebouw zelf aan de slag. Ze konden metselen, leidingen trekken, rioolbuizen aan elkaar vastzetten en een kalkzandstenen muur maken. Bij sommige leerlingen zag je snel dat ze echt aanleg hadden en om dat talent bij hen te doen ontdekken, daar doen we het voor! Zelfs toen de lunch werd geserveerd, bleven enkele enthousiaste leerlingen lekker doorwerken. Voor ons een mooie ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is!