Bergwandelweek groot succes, mede door sponsoring Lithos

Wat een jaar geleden begon met een leuke kennismaking tussen twee vreemden groeide uit tot een inspirerend project!

Richard van de Burgt is in dienst van De Ambelt en begeleidt jongeren met een autismespectrumstoornis bij het behalen van een diploma (o.a. HAVO en VWO). Daarbij werkt hij nauw samen met het lerarenteam van het Deltion College. Hij liep Arnold Jansen tegen het lijf, bergwandelgids. Samen onderzochten zij of het mogelijk was een wandelreis te organiseren voor de leerlingen die hij begeleidt of begeleid heeft.

De motivatie om een wandelreis voor deze jongeren te organiseren had de volgende vier pijlers:
1. Opdoen van een onvergetelijke ervaring.
2. Bewust worden van je eigen mogelijkheden.
3. Behalen van overwinningen op jezelf.
4. Vergroten van je zelfredzaamheid en daarmee je gevoel van eigen waarde.

Een huttentocht in de bergen bood deze mogelijkheden en voegde nog een dimensie toe, namelijk het samen onderweg zijn, het omgaan met elkaar, samen eten en slapen, elkaar helpen. Zij wilden een reis creëren met aspecten, die (terug in Nederland) van pas komen in hun dagelijks leven!

Ruim een jaar later is het zover en is de wandelreis een feit. De volgende bedrijven uit Zwolle en omgeving hebben middels sponsoring bijgedragen aan de bekostiging van deze reis: Het Notarieel, Axxor, Lithos bouw en ontwikkeling, Schagen Groep, Boogaerdt Bedrijfsmakelaars, Lenferink schilders – afbouw en vastgoedonderhoud, De Ambelt, Silver Coast Group, Marktlink Fusies en Overnames, Interpolis, Rabobank, Jachtcenter Elburg, HekonValentijn company wear – promotionals, De Librije, Pento Audiologisch Centrum Zwolle en Rembrandt Fusies en Overnames.

Het vliegen, de ontspannen sfeer, de indrukwekkende omgeving en het prachtige weer maakten het dat de jongeren een prachtige ervaring hebben gehad waarbij zij veel gezien en geleerd hebben. Van en met elkaar!

Deze link verwijst naar een kort verslag van de week :

horizon1sponsoren51 horizon5gletsjer79