Architectuurcafé: maandag 6/11, Openbare ruimte als kwaliteit

Openbare ruimte als kwaliteit met als special guest Joan Busquets!

De Spaans- Catalaanse architect en stedenbouwkundige Joan Busquets ontvangt dit najaar de Erasmusprijs 2011 voor zijn oeuvre.  De Erasmusprijs, die dit jaar als thema ‘De vormgeving van de openbare ruimte in de stad’ heeft, wordt aan Busquets uitgereikt ‘vanwege zijn indrukwekkend veelzijdige oeuvre op het gebied van stadsplanning’. In zijn ontwerpen en uitvoering hanteert Busquets een sociale agenda en stelt de maatschappelijke zaak op de eerste plaats. Hij ontwikkelde een visie op de toekomst van de mens in een steeds dichter bewoonde omgeving, waarbij historische analyse van de omgeving een belangrijk uitgangspunt is. Zowel op het gebied van planning als uitvoering betrekt hij studenten en collega’s uit verschillende, andere disciplines. Zijn ontwerpen omvatten nieuwe grootstedelijke centra, reconstructies van oude of veronachtzaamde stedelijke gebieden en de ontwikkeling van infrastructuur.

Voor KAdE Architectuurcentrum in Amersfoort is de uitreiking van de Erasmusprijs aan Joan Busquets aanleiding voor het organiseren van een Architectuurcafé op maandagavond 7 november a.s. waarbij Joan Busquets als key note spreker optreedt. Onderwerp van het Architectuurcafé: ‘Hoeveel kwaliteit verdient de openbare ruimte?’ Centrale vragen: wat zijn garanties voor kwalitatief hoogwaardige openbare ruimte? Welke trends zijn te bespeuren? Hoe krijgen realiseren de de gemeentelijke Verdichtingsopgave, zonder dat de openbare ruimte aan kwaliteit inboet?

Architectuurcafé Openbare ruimte als kwaliteit

Sprekers: Joan Busquets, Maike van Stiphout, DS Landschapsarchitecten en Paul Achterberg, Atelier Quadrat.
Locatie: Theater de Lieve Vrouw
Datum: maandag 6 november
Tijd: Zaal open vanaf: 19.30u, aanvang: 20:00u

Let op! Aanmelding verplicht voor het Architectuurcafé van 7  november.
U kunt zich aanmelden via Theater de Lieve Vrouw: 033 – 422 65 55

Elke eerste maandag van de maand organiseert KAdE Architectuurcentrum een Architectuurcafé. Het zijn avonden met forumdiscussies of debatten over thema’s rondom stedenbouw en architectuur, presentaties van actuele plannen in de stad, vaak vanuit een bredere invalshoek benaderd of avonden met een meer ‘ abstract’ onderwerp, zoals Virtuele Architectuur, Architectuur en Typografie en Mode en Architectuur. Het Architectuurcafé is bij uitstek een activiteit waarbij men kan deelnemen aan forumdiscussies of debatten over ontwikkelingen in Amersfoort.