Altera Vastgoed koopt 66 appartementen en horecaruimte in Utrecht

Amstelveen/Amersfoort, 2 mei 2016 – Altera Vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling hebben een koopovereenkomst getekend voor 66 te realiseren appartementen, een parkeergarage en horecaruimte in het project Neerlandia in Utrecht. Lithos heeft in een eerdere fase al 130 woningen en appartementen opgeleverd op het voormalige Prozee terrein. Deze binnenstedelijke herontwikkelingslocatie ligt in de nabijheid van het centrum van Utrecht aan de Draadnagelweg in de wijk Oud Hoograven.

Het betreft een voormalig karakteristiek fabrieksgebouw waarvan geveldelen worden behouden, gecombineerd met hedendaagse architectuuruitingen en aangepaste materialisatie. De voormalige fabrieksschoorsteen wordt in ere hersteld als markant element in de omgeving.

Altera neemt alle 66 appartementen in belegging. De appartementen zullen worden verhuurd in het middensegment. De voornamelijk 2-kamer appartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld 50m2 hebben een luxe uitrustingsniveau. Het appartementengebouw is energiezuinig en wordt uitgerust met zonnepanelen, zodat de servicekosten laag kunnen worden gehouden. Altera richt zich met deze aankoop op de jonge professionals die vanwege de uitstekende arbeidsmarkt en ligging van Utrecht in de stad willen blijven wonen.

Altera neemt ook de horecaruimte van ruim 300m2 in belegging. Hiervoor zal op korte termijn worden gestart met de werving van een geschikte exploitant. De horecaruimte is voorzien van een royaal en zonnig terras aan het Merwedekanaal.

Door de samenwerking met Altera kan Lithos het gehele project spoedig in aanbouw nemen en tot afronding van de nieuwe woonbuurt komen. Lithos neemt naast de realisatie van de appartementen en horeca ook de aanleg van de openbare ruimte voor haar rekening.
Het project gaat in Q2 2016 in aanbouw en wordt in Q2 2017 opgeleverd. Huurders kunnen zich inschrijven via hureninneerlandia.nl.

Neerlandia fase 2