Ede – De ontwikkeling van Kernhem B West is gestart. Vorige week tekenden de betrokken marktpartijen voor groene warmte voor hun 400 nieuw te bouwen woningen. De eerste vier scherven worden nu ontwikkeld en straks als eerste aardgasloos verwarmd met warmte uit het duurzaamste warmtenet van Nederland. Met deze groene warmte is het mogelijk om duurzame woningbouw te realiseren met een scherpe EPC score. Lithos ontwikkelt hier het project Passe Partout.

Foto: Jeroen Bos Photography

Nieuwbouw Kernhem B West

In de tweede Edese bio-energie installatie werd donderdag onder toeziend oog van Wethouder De Pater de samenwerking tussen Warmtebedrijf Ede en de ontwikkelaars van ‘Kernhem B West’ officieel beklonken. Lithos Bouw & Ontwikkeling ontwikkelt Passe Partout – ‘Schilderachtig leven’. Ontwikkelingscombinatie Kernhem C.V. (een samenwerking tussen VanWonen en Van Campen) starten met hun nieuwbouwproject ‘Nieuwe Stijl’. Samenwerkingsverband Rotij (Roosdom Tijhuis, BPD Ontwikkeling B.V. en Syntrus Achmea Real Estate & Finance) ontwikkelen project ‘Buitengewoon Kernhem’ en ook start binnenkort het nieuwbouwproject ‘Op Dreef Kernhem’ van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep.

De animo voor de duurzame, aardgasvrije woningen in Kernhem B West is groot. Het is de verwachting dat rond de jaarwisseling gestart wordt met de bouw van de eerste woningen.

– JARNO VAN DE KRUISWEG, PROJECTONTWIKKELAAR LITHOS

Aardgasvrij

Nieuwbouw in Ede krijgt in principe geen aansluiting meer op aardgas, zo werd door de gemeenteraad rond deze tijd vorig jaar al besloten. Valentijn Kleijnen: “Het Edese warmtenet is dan een duurzaam en betaalbaar alternatief voor de traditionele C.V.-ketel”. Het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede heeft inmiddels circa 18.000 aansluitingen en wordt verwarmd door de twee (binnenkort drie) Edese bio-energie installaties die resthoutstromen uit de regio benutten.

Wethouder De Pater is blij met de ontwikkelingen op het gebied van duurzame nieuwbouw:

Hier wordt een belangrijk onderdeel gerealiseerd, namelijk de rode draad in het Edese Bestuursakkoord: duurzaamheid. Het is mooi om te zien hoe marktpartijen en warmtenet elkaar vinden; Ede is op de goede weg!

– WETHOUDER DE PATER, EDE

Meer projecten

2018-06-26T13:32:28+00:0026 juni 2018|Actueel, PassePartout - Ede|0 Comments