Loading...

MOZARTSTRAAT- ELST

In Elst heeft Lithos bouw & ontwikkeling in samenwerking woningcorporatie Vivare 21 levensloopgeschikte sociale huurappartementen gerealiseerd, gelegen aan de Mozartstraat in Elst.

De appartementen zijn geschikt voor jonge én oudere mensen voor wie onbeperkte toegankelijkheid en ergonomie belangrijk is.

Het project

In plaats van de te slopen seniorenwoningen is een complex met 21 levensloopgeschikte sociale huurappartementen gerealiseerd. Levensloopgeschikte appartementen zijn bedoeld voor iedereen, in elke fase van de levensloop; van jong tot oud. Gezinnen met jonge kinderen kunnen profiteren van drempelloze appartementen, maar ook mindervaliden of ouderen kunnen gebruik maken van deze appartementen. Onbeperkte toegankelijkheid en ergonomie staat hierbij centraal. Een levensloopgeschikt appartement stelt mensen in staat tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen, maar ook de maatschappelijke integratie van mensen met een beperking is hiermee gediend: denk alleen al aan bezoekbaarheid van woningen voor mensen met een handicap.

Het project is ontworpen door Bakers Architecten uit Utrecht. Het ontwerp is deels twee en deels drie verdiepingen hoog met veel strak metselwerk.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Gert van Uffelen en Irmo Jansen (033-453 59 59) willen je er graag meer over vertellen.

MOZARTSTRAAT IN BEELD

MEER PROJECTEN