Oosterhout, Wonen in Den Hout

Het project met nu nog de werktitel Wonen in Den Hout bevindt zich in de beginfase en we willen u graag meenemen in het verdere proces, zodat we precies die woning realiseren die u zich wenst.

Wat we al wel weten is dat het project een echt dorps karakter krijgt en dus naadloos past bij de gezellige sfeer van Oosterhout en Den Hout. De nieuwe woningen worden individueel herkenbaar en verschillend qua type en afmetingen. Vrijstaand, een tweekapper of een rijwoning, het kan allemaal, dus er is voor ieder wat wils!

Oosterhout: plezierige stad om te wonen én te werken
Oosterhout: een stad die uitstekende kwaliteiten biedt. Of het nu gaat om te wonen of te werken, de mogelijkheden zijn legio. Daarnaast is Oosterhout een stad met een gezellig centrum. Winkelen in Oosterhout kunt u perfect in het centrum; deels zelfs geheel overdekt. Vertier (ook voor de kinderen) vindt u in de Oosterhoutse recreatieparken, musea en omliggende bossen maar natuurlijk ook in Familiepark De Efteling, (13 km) en het Strandbad en Safaripark De Beekse Bergen (25 km).

Oosterhout zelf heeft een prachtig historisch stadshart met historische oude straatjes en prachtige monumentale panden. Op de markt de dominante St. Jansbasiliek, aan de rand van het stadspark de “Slotjes” (voormalige kasteeltjes) en niet te vergeten “De Heilige Driehoek”, waar vredig de drie kloosters St. Catharinadal, de Onze Lieve Vrouwe Abdij en de Paulusabdij bijeen liggen. Dat Oosterhout een bourgondische stad is, zal u snel duidelijk worden. Restaurants, eetcafés, in- en uitheemse keuken: u vindt het er allemaal. Niet voor niets luidt hier al een eeuw de slogan: “Eerst eten, zeggen ze in Oosterhout”.

Oosterhout is tevens een stad die wordt gekenmerkt door een prima ligging. Want of u nu naar Breda, Den Bosch of Nijmegen wilt, vanuit Oosterhout is dit geen enkel probleem.

Den Hout: een eigen karakter
Op korte afstand van Oosterhout bevindt zich het sfeervolle kerkdorp Den Hout. Het is een dorp met slechts ca. 1200 inwoners met een eigen sfeer die veel mensen aanspreekt en waar de mensen al jarenlang wonen. De Houtse Heuvel is dé ontmoetingsplaats van Den Hout die wordt gebruikt voor veel gezellige activiteiten, zoals de steprace, de kermis, paaspop en de jaarmarkt. Dagelijks wordt de brink gebruikt om lekker te wandelen, paard te rijden en als rustplaats voor passerende fietsers. Rond de brink bevinden zich de Sint Corneliuskerk, de basisschool, het dorpshuis ‘den Brink’ en twee cafés.
Uw dagelijkse boodschappen doet u gezellig iets verderop in Made of Oosterhout en Den Hout heeft eigen sportaccommodaties (tennis, voetbal en ponyclub), speelplekken en horecavoorzieningen. Kortom, Den Hout is een unieke plek om te wonen: rustiek en met een geheel eigen karakter.

Belangstelling?
U kunt zich al inschrijven voor dit project en dan houden wij u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van dit project. Dit kan via de speciale projectsite www.wonenindenhout.nl. Klik op deze link om u direct in te schrijven.