In de nieuwste editie van Industriebouw vertelt Michiel Wijnen – directeur bij Zenzo Maatschappelijk Vastgoed – over bijzonder project Huis van Leusden. Over (zorg)waarde toevoegen aan de leefomgeving, over het eerste energie neutrale gemeentehuis en over gefaseerde oplevering.

Lees hier hele artikel: 4512 – Huis van Leusden (002)

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, DP6 Architectuurstudio en Lithos bouw & ontwikkeling, werkten als team samen om de gemeente Leusden het beste voorstel te bieden voor de ontwikkeling, ontwerp en bouw van deze nieuwe leefomgeving.

De gemeente vroeg om een plan waarin het gemeentehuis werd gecombineerd met woningen. Wij hebben daar een maatschappelijke component aan toegevoegd in de vorm van zorgwoningen voor mensen met een verstandelijke beperking en een eet/werkcafé op de begane grond waar deze mensen kunnen werken.

– MICHIEL WIJNEN, DIRECTEUR ZENZO MAATSCHAPPELIJK VASTGOED

Sterker maken

De gemeente Leusden wil de dorpskern nieuw leven inblazen en met de bouw van een nieuw multifunctioneel centrumgebouw op de locatie van het oude gemeentehuis is daar de eerste stap voor gezet. Dit nieuwe stadshuis herbergt de eerste energieneutrale gemeentehuizen en biedt kantoren voor onderwijsorganisatie Stichting Voilà en van Lariks, het maatschappelijk informatiecentrum en steunpunt voor vrijwilligerswerk in Leusden. Daarnaast komen er koop-en zorgwoningen en een eet/werkcafé.

Meer projecten

2018-10-11T19:13:37+00:0011 oktober 2018|Actueel, Huis van Leusden- Leusden|0 Comments