Loading...

HET OVERDUYN- DEN DOLDER

De wijk Het Overduyn ligt aan de rustieke Tolhuislaan, met haar grote karakteristieke bomen aan weerszijden. Gelegen aan de rand van Den Dolder te midden van groen en bomen is het de ideale locatie voor een levendige woonplek.

Op deze unieke locatie, omringd door een decor van groen, starten we met de bouw van de 41 koopwoningen. De wijk telt 18 comfortabele twee-onder-één-kap-woningen en 23 moderne rijwoningen. Woningen met een herkenbare jaren ’30 stijl.

Door de makelaar werden we gewezen op dit project. Dat sprak ons direct aan. Nieuwbouw is gewoon echt fijn. Ik heb alles zelf kunnen uitkiezen en heel bewust keuzes gemaakt, zodat alles precies naar wens is.

– CAROLIJN, TOEKOMSTIG BEWONER

Woningen

Afgestemd op de groene omgeving en geïnspireerd door de jaren ’30 worden de 18 twee-onder-één-kap-woningen uitgevoerd met fraaie kapvormen die zowel overlangs als overdwars worden geplaatst en krijgt het gevelbeeld van de 23 rijwoningen speelse ‘sprongetjes’ met karakter. Zoveel mogelijk individualiteit in de woningen leggen, dat is het uitgangspunt van de architect! Totaal worden er dan ook maar liefst 17 verschillende woningtypes ontwikkeld. Zo is er in Het Overduyn vast en zeker een woning vindt die aansluit op persoonlijke woonwensen.

De 18 twee-onder-een-kapwoningen met grote aangebouwde berging zijn verdeeld over drie woonblokken. Bewoners genieten iedere dag van de ruime woonkamer en zonnige leefkeuken, met openslaande deuren naar de tuin. Met drie slaapkamers en een badkamer op de eerste etage is er volop ruimte om te leven zoals de bewoner dat wilt. Via een vaste trap bereikt je de zolder, die geheel naar eigen inzicht ingericht kan worden.

Terug naar de jaren ’30

In het ontwerp van de wijk Het Overduyn is bewust gekozen voor de sfeervolle jaren ’30 stijl, die past bij de omliggende bebouwing in het dorp. De warme gebronsde steenkleur, de fraaie metselwerkdetaillering en de royale dakoverstekken geven de wijk haar vriendelijke, dorpse karakter. Toch heeft iedere woning zijn eigen look & feel. Subtiele vormveranderingen in de daken en lichte verspringingen in de gevel zorgen voor een levendig straatbeeld. Geen woning die gelijk is.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Karin Scholten (033-453 59 59) wil je er graag meer over vertellen.

HET OVERDUYN IN BEELD

MEER PROJECTEN